به ریاست فرماندار؛
جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سروآباد برگزار شد
نخسیتن جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سروآباد در سال جاری به ریاست فرماندار این شهرستان و با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان، نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سروآباد در سال جاری، به ریاست یوسف باشی، فرماندار و با حضور محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان و اعضای حقوقی و حقیقی انجمن در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
یوسف باشی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سروآباد در این جلسه با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه عنوان کرد: بخش بسیار زیادی از مسائل و مشکلات کشور ریشه فرهنگی دارد.
وی بی توجهی به کتاب را برای جامعه مضر توصیف کرد و گفت: در صورتی که فرهنگ در جامعه جایگاه مناسبی داشته باشد و این حوزه مورد حمایت قرار گیرد بسیاری از مسائل و مشکلات رفع می شود.
باشی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی از مهم ترین رکن های حوزه فرهنگ است، افزود: سرانه مطالعه در هر جامعه ای بالا باشد مسائل و مشکلات با ریشه فرهنگی در آن کم است.
فرماندار شهرستان سروآباد بر حمایت از کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از متولیان حوزه کتاب تاکید کرد و بیان داشت: حمایت از این نهاد فرهنگی بسترهای لازم برای نیل به توسعه فرهنگی و همچنین توسعه در سایر بخش ها را فراهم می سازد.
وی خواستار توجه بیشتر شهرداری های سروآباد و اورامان به اجرای قانون نیم درصد شد و اظهار داشت: بر اساس قانون شهرداری باید ماهیانه نیم درصد از درآمدهای مشخص شده را به حساب انجمن کتابخانه های عمومی واریز کند.
باشی بر لزوم برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی به صورت منظم و مداوم تاکید کرد و گفت: وظیفه انجمن زمینه سازی برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و همچنین ایجاد حساسیت بیشتر نسبت به مقوله کتاب در جامعه است.
فرماندار شهرستان سروآباد ارتقای سطح دسترسی روستاییان به کتاب و کتابخانه را ضروری برشمرد و اضافه کرد: باید با همکاری و تعامل لازم و همچنین استفاده از کمک های خیرین زمینه دسترسی به کتاب برای همه فراهم شود.
محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان نیز در این جلسه بر لزوم توجه بیشتر شهرداری ها در پرداخت نیم درصد تاکید کرد و گفت: اجرای این قانون وظیفه است و شهرداری ها نباید به آن بی توجه باشند.
وی گفت: در حال حاضر و بر اساس تفریق بودجه، شهرداری سروآباد 730 میلیون ریال و شهرداری اورمان 230 میلیون ریال به کتابخانه های عمومی بدهکار هستند.
مخدومی با بیان اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا تمرکز بر اجرای برنامه در فضای مجازی بیشتر شده است، عنوان کرد: خوشبختانه استان کردستان در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته است.
وی از کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه های فرهنگی و اجتماعی نام برد و افزود: امروزه وظیفه کتابخانه های عمومی تنها امانت کتاب نیست بلکه برنامه های متنوعی از جمله نشست های کتاب خوان، مسابقات کتابخوانی، رونمایی از کتاب، قصه گویی و ....در این نهاد برگزار می شود.
وی راه اندازی و ایجاد کتابخانه سیار و مشارکتی را از راهکارهای ارتقای سطح دسترسی عمومی به کتاب بیان کرد و گفت: این مهم با همکاری و حمایت مسئولان در شهرها و روستاها میسر می شود.
مخدومی اظهار داشت: همچنین راه اندازی کتابخانه در ساختمان های بدون استفاده سازمان ها و ادارات در شهرها و روستاها به صورت حق انتفاع از دیگر راهکارهای ارتقای فضای کتابخانه ای است
جهانگیر صولتی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی سروآباد نیز در این جلسه با اشاره به عضویت یک هزار و 538 نفر در کتابخانه های عمومی دهگلان، بیان کرد: بر این اساس شاخص عضویت در شهرستان 3.41 درصد به ازای یکصد نفر از جمعیت است.
وی تعداد منابع موجود در کتابخانه های عمومی سروآباد را 35 هزار و 913 نسخه برشمرد و اظهار داشت: در سال گذشته بالغ با 27 هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی شهرستان به امانت داده شده است.
وی شاخص زیربنای کتابخانه های عمومی را در شهرستان سروآباد را 2.68 مترمربع به ازای یکصد نفر از جمعیت برشمرد و اضافه کرد: این میزان در مقایسه با میانگین استان در سطح بالاتری قرار دارد.