کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/
شور کتابخوانی در شهرستان دیوان دره افزایش یافته است
کتابدار کتابخانه عمومی شهید بهشتی دیوان دره، گفت: هر چند شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه، اتفاق خوشایندی نبود، با این حال، من این روزها خیلی خرسندم چراکه آدم های اطرافم قدر کتاب را بیش از پیش می دانند و این امر جایگاه کتاب، کتابخانه و کتابدار را در جامعه ارتقا میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار این ویروس، مدتی است که کتابخانه های عمومی سراسر کشور تعطیل شده است. در این روزهایی که تنها خانه نشینی به قطع زنجیره انتقال این ویروس کمک می کند، این بار تکنولوژی و فضای مجازی است که به کمک ما آمده تا روزهای شاید کسالت بار را، با دلتنگی کمتری سر کنیم. با اینحال گویا دلتنگی و نگرانی تنها منحصر به جمع خانواده و دوست و آشنا نیست؛ فعالیت تعدادی از همکاران کتابدار در فضای مجازی حکایت از دلتنگی کتابداران و اعضای کتابخانه ها دارد و باید قدر بدانیم این ارتباطات راه دور را، که امید و انگیزه می دهد تا این روزهای سخت را تاب بیاوریم.
کتابخانه عمومی شهید بهشتی دیوان دره به عنوان قدیمی ترین و تنها کتابخانه عمومی شهرستان دیوان دره در روزهای شیوع کرونا، اهالی کتابخوان این شهرستان را تنها نگذاشته است. محمد فلاح، کتابدار کتابخانه شهید بهشتی در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، گفت: از نگاه من تعطیلی کتابخانه بعد از شیوع ویروس کرونا، فرصتی برای نشان دادن ارزشمندی کتاب و کتابخانه در زندگی روزمره مردم بود و از همان ابتدای تعطیلی، تصمیم گرفتم به مردم ثابت کنم، کتابخانه بیش از آنچه فکر می کنیم، برایمان سودمند است. از طرفی هم عده ای مدام پیام می دادند و از «ای کاش» های خود برای امانت کتاب های بیشتر می گفتند که این روزها برایشان آرزو شده بود.
وی ادامه داد: طولی نکشید که دو گروه کتابخوانی در فضای مجازی تشکیل دادیم؛ یکی «سه شنبه های با کتاب» و دیگری «مسابقه نقاشی شهرستان دیوان دره». این دو گروه مکمل هم هستند؛ گروه اول ویژه بزرگسالان است و در آن غیر از اعضای کتابخانه، کتابخوانان شهرستان و معلمانی که پیش از این به عنوان سفیر کتاب با ما همکاری داشتند نیز فعالیت می کنند. علاوه بر این، از نویسندگان شهرستان، هنرمندان، شهردار، معاون فرماندار و ... دعوت کرده ام که با حضور در این گروه، تجربه کتابخوانی خود را در این روزها به اشتراک بگذارند؛ اضافه شدن هر یک از این افراد، ضمن ترغیب بیش از پیش سایر اعضای گروه، کتابخوانان جدیدی را نیز به این جمع اضافه کرد. حالا گروه تقریبا بزرگی شده ایم؛ هر روز یکدیگر را از کتاب هایی که تازه خوانده ایم، مطلع می کنیم و هر سه شنبه ساعت ۹ شب، به صورت آنلاین درباره کتابی که از قبل مشخص شده، صحبت می کنیم. در این جلسات حدود ۲۰ الی ۳۰ نفر درباره یک کتاب نظر می دهند؛ امروز سه شنبه است و قرار است درباره «سه شنبه ها با موری» حرف بزنیم. تلاش من این است که قبل از معرفی یک کتاب، نسخه الکترونیک و فایل صوتی آن را هم پیدا کنم و در گروه به اشتراک بگذارم تا اگر خواندن نسخه الکترونیک برای کسی سخت بود، امکان گوش دادن به کتاب برایش فراهم باشد.
فلاح افزود: گروه مسابقه نقاشی شهرستان دیوان دره، ویژه کودکان و نوجوانان است. آنجا پویش نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» را اطلاع رسانی کرده ایم و به تمام شرکت کنندگان، جدای از جایزه پویش، قول اهدای جایزه ای را از طرف خودمان داده ایم. جایزه همیشه انگیزه بزرگی برای بچه ها است. در واقع این دو گروه به صورت تعاملی با هم در ارتباط هستند؛ فرزندان اعضای گروه «سه شنبه های با کتاب» در گروه مسابقه نقاشی فعالیت می کنند. این تعامل و فراغت و خانه نشینی حاصل از شیوع کرونا، شور کتابخوانی را حداقل در شهرستان دیوان دره، بیش از گذشته کرده است.
وی گفت: هر چند شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه، اتفاق خوشایندی نبود، با این حال من این روزها خیلی خوشحالم چراکه آدم های اطرافم قدر کتاب را بیش از پیش می دانند و این امر جایگاه کتاب، کتابخانه و کتابدار را در جامعه ارتقا خواهد داد. پیشنهاد می کنم در این روزها دسترسی مان را به کتاب با استفاده از نرمافزارهای فعال در این حوزه افزایش دهیم.